5 Decembrie 2017

Avanpremiera la cozonac! 

 

Nu stiu voi cum sinteti cand cititi la Proust paragraful cu madelainele, dar stiu ca o felie de cozonac langa o cana cu lapte rece pe mine ma transporta inapoi in timp, pe cand aveam 5 ani. 

 

Alutatul pufos, care se rupe in fasii si goana dupa stafidele carnoase sau portocala amarui-dulceaga. Cand eram mica le scoteam cu degetul pe fiecare, pana ramanea cozonacul ca un svaiter. Acum am adaugat si ciocolata belgiana - alba si neagra, asa ca sa fac cautarea de comori si mai complicata. 

 

Aluatul, facut cu maia, isi pastreaza supletea chiar si 3 saptamani, iar daca se usuca e minunat la cuptor cu un sos de lapte, smantana, ou si un pic de zahar - varianta decadenta a celebrei pain perdu. 

 

Cozonacii nostri au 600 de grame si costa 50 de lei. Sint facuti cu faina bio - fara insecticide si ierbicide. Au stafide, coaja de portocale si ciocolata belgiana peste masura.

Copyright © 2017     |     ANPC      |     Cookies

Copyright © 2017     |     ANPC      |     Cookies