Cine suntem?

Poate părea trivial ca mâncarea sa fie un lucru important pentru cineva. Atât de important încât să le schimbe viața? Dar asta este povestea noastră. Amintirile și descoperirile noastre sînt de foarte multe ori legate de mâncare:  primul mango, cel mai bun chorizo, adus ilegal in Statele Unite de prietenul Antonio. Iar pentru că painea bună aduce oamenii împreună, parcă mai mult decât orice altceva, ne bucurăm că v-am regăsit.

​

Din păcate, mâncarea bună, produsă "curat" din ingrediente de calitate, cu know-how și atenție la detaliu, este tot mai amenințată de producția de masă fără scrupule. Pâinea nu face excepție așa că am hotărât să ne-o facem singuri. Am început aventura descoperirii unei meserii vechi de milenii, cu secrete și satisfacții nebănuite. Am învățat din încercări, ne-am calibrat gustul și am descoperit rețetele tradiționale, în brutării din Franța, Germania și Statele Unite. Formația științifică ne-a ajutat să înțelegem mai profund fizica, chimia și biologia aluatului si maialelor.  În câțiva ani, motivați exclusiv de pasiunea pentru pâine, am adunat cele 10.000 de ore necesare desăvârșirii în meserie. Și ajunși aici, am hotărât să împărțim ce am învățat cu voi, deschizând Tartelierul în 2011.

​

Credem în ingrediente simple, autentice, pregătite în așa fel încât să fie puse în evidență și nu acoperite cu arome care nu le aparțin. Pentru noi pâinea trebuie sa fie atât de gustoasă, încât să-ți vină să o mănânci goală. Pâinea noastrã are doar atât: fãinã, apã, sare și maia. Ocazional, veți mai găsi în ea puțină drojdie, diverse semințe, măsline, brânză, cartofi sau ierburi aromate.  Noi nu credem că îi trebuie mai multe, așa că nu vom pune niciodată afânători, conservanți sau coloranți. Fiecare pâine e formată de mână, cu grijă la detalii, și e coaptă doar atunci când este gata. Într-o fabrică mare pâinea ajunge in cuptor în doar câteva minute, la noi, ea crește în 10-12 ore! Culoarea crustei, miezul elastic și gustul puternic se dezvoltă doar în timp.

​

Așa cum împărțim pâinea cu prietenii, ne place să împărțim și ce știm despre pâine. Dacă vreți să ne vedeți la lucru, sau aveți întrebări despre pâine, sau pur și simplu vreți niște maia, vă așteptăm cu drag la Tartelier. 

​

Cine sîntem?

Am pornit la drum Irina, într-o viață anterioară jurnalist și Ștefan Gheorghiu, fizician și ni s-au alăturat partenerii Răzvan Popescu, Andrei Pitiș și Julien Ducaroz după retragerea Mihaelei Fabian. Ce ne leagă este pasiunea comună pentru lucrurile bune.

​

Ce să vă așteptați de la noi?

Credem că cel mai important lucru în relația cu clienții este încrederea, iar reputația se construiește greu și se poate pierde ușor. De aceea promisiunea noastră este că veți găsi la noi mereu produse proaspete, din cele mai bune ingediente accesibile, de cele mai multe ori BIO, selecționate cu grijă.

​

Pâinea noastră are cea mai mică cantitate de sare posibilă, iar deserturile au cât mai puțin zahăr, tocmai pentru că înțelegem că o plăcere nu trebuie să aducă și un risc.

​

Aducem făina din Franța de la noi morari mici, BIO, care produc o făină excepțională, ceaiul de la o mica firma din San Francisco RedBlossomTea și cafeaua de la White Label din Amsterdam. Căutăm lucrurile bune și încercăm să construim relații pe termen lung cu furnizorii. Dacă ne puneți întrebări despre produse, fiți pregătiți să faceți față unei pledoarii de detalii!

​

Prieteni si parteneri

A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality.

John Lennon

​

Tartelierul s-a născut cu ajutorul prietenilor. Cei care ne-au îndemnat și încurajat când noi înșine aveam îndoieli, cei care ne-au gustat experimentele, sau ne-au finanțat visul. Oameni care ne-au pus întrebări forțându-ne să ne clarificam viziunea. Oameni de afaceri care s-au uitat la Tartelier ca la copilul lor, care ne-au facut câteodată temele, dar ne-au dat și extemporal ca să nu ne lăsăm pe tânjeală. Prieteni pasionați de pâine, ca și noi, care ne-au încurajat când noi vedeam doar obstacolele pornirii unei afaceri în România. Prieteni care au crezut atât de mult în pâinea noastră încât și-au convins prietenii să o încerce sau ne-au făcut comenzi la început.

​

Furnizorii cu care lucrăm sunt oameni mândri de produsele lor, pe bună dreptate, iar noi ne bucurăm să le punem în valoare în pâinile și tartele noastre. 

​

De acum înainte treaba noastră este să facem pâine bună și tarte delicioase, curate, sănătoase, oneste, fără ingrediente nenecesare sau cu nume care nu pot fi citite, din cele mai bune materii prime. Nu vom ezita sa împărțim cu voi lucrurile pe care le învățăm despre pâine, ingrediente sau nutriție.

​

Echipa Tartelier - Stefania, Roze, Stefan si Irina.

​

Multumim:

Răzvan Popescu, partener și echipa Dentalmed

Andrei Pitiș, partener

Julien Ducarroz, partener

Anca și Calin Mitu, Privileg Catering, Readers Cafe

Carmen Georgescu, Electrolux Romania

Dr. Adriana Mihalaș

Dr. Călin Sofonea

Simona și Bogdan Dobrescu, editura CDpress

Cristi și Gabi Enciu, Robimond

Manu Merlhes, Boulanger à Nanterre

Joel Marty, Mouiln Fleurimeulle

Bernard Herzog, Moulin Herzog

Marian Enache, Eurocas

Cominox.ro

Maria Costache classykitchen.ro

Mura (Ana Fornoaga) pentru minunatele ilustratii

Roze Chira pentru designul locatiei

Iulian Niculae pentru amenajare

​

 și, bineinteles, clienților Tartelier

Copyright © 2017     |     ANPC      |     Cookies